Dagbesteding

Kwalitatief goede zorg is ons kenmerk

Daarom worden cliënten persoonlijk begeleid door goed opgeleide medewerkers en huren wij mensen in met specifieke vakkennis en de begeleidingsvaardigheden die onze doelgroep nodig heeft.

Op ons Zorgerf is een ruime keuze aan activiteiten voor dagbesteding. Wij stemmen de activiteiten op maat af met onze cliënten. Naast ons eigen ruime aanbod kunnen de cliënten die bij ons wonen ook hun dagbesteding genieten bij een van onze samenwerkingspartners.

Wij beschikken over twee eigen bussen voor het ophalen en thuisbrengen van cliënten. Deze bussen worden ook ingezet als we wekelijks met onze cliënten gaan sporten of als we op excursie gaan.

Doelen en successen

Onze cliënten werken aan persoonlijke doelen. We bespreken hoe ze de doelen willen behalen en wat ze precies hiervoor gaan doen. Na een bepaalde periode delen wij certificaten uit als bewijs dat deze doelen behaald zijn. Hier staat bijvoorbeeld op dat je ‘een paard kan opzadelen’ of ‘zelf een cake kunt bakken waarbij je de benodigdheden zelf afweegt’.

Van het uitreiken van deze certificaten maken wij een echt feestje met koffie en koek of fris en chips.

Op ons Zorgerf is de volgende dagbesteding te vinden:
Houtwerkplaats
Keramiekwerkplaats
Tuin en Kas
Theetuin
Werken met paarden
Paardencoaching
Sport
Bakken en Koken
Zelfbedieningswinkel

Openingstijden

De dagbesteding wordt het gehele jaar aangeboden van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Met uitzondering van een aantal feestdagen.

Bekostiging

Cliënten in de dagbesteding dienen te beschikken over een geldige indicatie voor begeleiding op basis van Zorg in Natura (ZIN) of een Persoonsgebonden Budget (PGB).

kabouterpad
PHOTO-2020-01-16-17-32-12
IMG-20200417-WA0016
zew_21
IMG-20200416-WA0019
IMG_9724
db
IMG-20190520-WA0000
zew_28