Nieuws

Pluzorg bijeenkomst

Op 21 maart was er voor alle medewerkers van PluZorg een bijeenkomst in schouwburg Het Park in Hoorn. Hier spraken Wouter Hart en Ruud Klarenbeek over het werken vanuit ‘de bedoeling’.
De komende tijd zal het binnen PluZorg dan ook gaan om ‘De bedoeling’. Hebben wij deze scherp en hoe zorgen we dat we hier dichtbij blijven?
Een kort impressie van deze avond is te zien in het volgende filmpje:

PluZorg Fair

Op de zaterdag van het Pinksterweekend, 4 juni 2022 zal er bij Het Zorgerf Waarland een PluZorg fair worden gehouden. Tijdens deze fair kunnen bezoekers tussen 10.00 en 15.00 uur een ronde doen langs ongeveer 50 marktkramen.
Diverse zorgbedrijven aangesloten bij PluZorg (Heemz.org/PROV jeugd en Gezin/ Het Zorgerf) zullen zich presenteren. De bij de zorgbedrijven gemaakte producten worden hier te koop aangeboden en de medewerkers zullen vertellen over hun werkwijze.

De kinderen kunnen zich laten schminken en er zullen onder andere demonstraties te zien zijn in de houtwerkplaats, de keramiekwerkplaats en met de paarden.

Zet je deze dag alvast in je agenda? We zien je graag op 4 juni bij Zorgerf Waarland, Westkade 1a in Waarland.

Het Zorgerf Barsingerhorn

In Barsingerhorn wordt op 11 mei een buurtgesprek gehouden met de omwonenden van het te ontwikkelen Zorgerf Barsingerhorn. Door middel van deze korte lijn met de betrokken personen worden zij op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen rond het beeldkwaliteitsplan, de tekeningen en de omgevingsvergunning.

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Opvang Oekraïense vluchtelingen in Barsingerhorn

De stolpboerderij voor het beoogde Zorgerf Barsingerhorn stond leeg in afwachting van het vergunningstraject om hier 14 appartementen in te realiseren. Aangezien de nood hoog is om Oekraïense vluchtelingen te kunnen huisvesten, worden hier voorlopig zes vluchtelingen opgevangen.
Na een oproep hebben velen op hartverwarmende wijze hun steentje bijgedragen bij om hun overgang van Oekraïne naar Nederland wat makkelijker te maken. Zij doneerden noodzakelijke spullen zoals meubels, bedden, beddengoed en een wasmachine. Alles om een kaal, leeg huis te veranderen in een fijne plek, waar deze mensen voorlopig tot rust kunnen komen. Ook doucheartikelen, kleding, boodschappen en pannen soep vonden hun weg naar Barsingerhorn.

Ringsteken in Waarland

De animo om mee te doen aan het ringsteek-evenement in Waarland tijdens het paasweekend was bij onze cliënten erg groot. Daarom hebben wij met de huifkar en een tweede kar deelgenomen. Zo konden maar liefst 12 cliënten meedoen met ringsteken. Onze picknickmand was goed gevuld met frisdrank en chips en samen hebben we van dit uitje weer een echt feestje gemaakt.

Foute party

Een echt feestje was het ook op 1 april tijdens onze ‘foute party’. Ieder kwartaal organiseren wij voor onze cliënten en hun ouders een themafeest. Op 1 april waren ook de cliënten van de Kleine Ark uitgenodigd om aan dit verkleedfeest deel te nemen. Wij kijken terug op een heel gezellig feest.

Woonhuis 18 op vakantie

En er is nog meer feest in het verschiet: de acht cliënten en vier begeleiders van woonhuis 18 zijn hun koffers aan het pakken om in mei op vakantie te gaan. Zij gaan samen genieten van een midweek op vakantiepark Duinrell. Naast activiteiten in de omgeving zullen zij veel plezier hebben in het pretpark.

plu
DSC_0171
DSC_0208
DSC_0221