Nieuws

Winter-Theetuin op afspraak open

Wist je dat wij een gezellige Winter-theetuin hebben in onze kas? Op afspraak is deze geopend voor bijvoorbeeld een verjaardag of kinderfeestje .

Foto’s van onze medewerkers

Onze nieuwe website is uitgebreid met foto’s van onze medewerkers en vrijwilligers. Zo zie je een gezicht bij de naam waar je onze cliënten over hoort spreken. In de komende weken worden de laatste ontbrekende foto’s toegevoegd. Neem je alvast een kijkje? Klik dan hier.

Kerstmarkt in Waarland

Op 11 en 12 december hebben we aan een geslaagde kerstmarkt deelgenomen in het Dorpshuis in Waarland. Naast de rondes met de huifkar en onze gezellige levende kerststal hebben wij mensen ook blij kunnen maken met onze producten uit de houtwerkplaats en de keramiekwerkplaats met een kersttintje. Wij zijn blij met deze verbinding met het dorp en de samenwerking die hieruit ontstaan is.

Kampvuur gesprekken

Op het Zorgerf is een knusse ruimte gecreëerd voor kampvuur gesprekken. Wij zijn namelijk van mening dat je rond een kampvuur een ander gesprek voert dan in een vergaderruimte. 

PluZorg

Bij de kampvuurgesprekken zijn diverse onderwerpen besproken die de beoogde fusie van PROV Jeugd & Gezin, Heemz.org en Zorgerf Waarland aangaan. Deze fusie tot de nieuwe organisatie PluZorg zal ervoor zorgen dat het bestuur op een eenvoudigere manier geregeld wordt en scholing, het overleg met instanties en de administratieve taken gebundeld worden. Dit levert alle partijen op dat zij hun tijd en geld kunnen besteden zoals bedoeld is: aan de cliënten.
Cliënten en hun vertegenwoordigers zullen niets tot weinig van merken van de fusie. Zij blijven met dezelfde mensen in contact en krijgen alle kansen en mogelijkheden om te groeien in hun ontwikkeling. Medewerkers ervaren ook na de fusie een ‘platte’ organisatie waarin medewerkers elkaar zien als gelijkwaardige collega’s.

PluZorg Magazine

Meer over de fusie is vanaf 15 december te lezen in PluZorg magazine dat er ere van de fusie samengesteld is. Dit magazine wordt verspreid onder cliënten en hun vertegenwoordigers, medewerkers, scholen, wijkteams en huisartsen.

Kerstfeest voor onze cliënten

Op vrijdag 17 december vierden wij kerstfeest met onze cliënten. Zij mochten in hun mooiste kerstkleding genieten van live muziek van Paul Vlaar en smulden van friet en snacks uit de Frietbus van McKili.

Kerstlunch bij de dagbesteding

De cliënten van de dagbesteding sloten dit jaar op vrijdag 24 december samen met de medewerkers en vrijwilligers af met een kerstlunch. De lekkernijen werden door de vrijwilligers verzorgd. Tussen Kerst en Oudjaar is de dagbesteding gesloten, dus na hun welverdiende vakantie start de dagbesteding weer in januari.

Kerst activiteit: lichtjestocht

Op 21 december heeft men tussen 18.00 en 21.00 uur kunnen genieten van onze lichtjestocht.
Samen met de acht leerlingen van het Regiuscollege uit Schagen die hun maatschappelijke stage bij ons deden, hebben wij over ons hele terrein een lichtjestocht uitgezet. Deze lichtjestocht is een uitbeelding van de weg naar Bethlehem, waarbij meerdere tafereeltjes het verhaal vertellen.

Meer informatie staat op onze Facebookpagina.